magyar falu logoJúnius 20-tól elindult a Magyar Posta új postapartneri programja. Egyes kétezer lakos alatti kistelepüléseken a posta működtetését helyi vállalkozás veszi át.

Az új postapartnerek jellemzően olyan vállalkozások, amelyek a Magyar Falu program kistelepülések számára kiírt üzletfejlesztési pályázatán vissza nem térítendő forrást nyertek, és ezzel együtt vállalták, hogy ellátják a postai közreműködői tevékenységet. Ez annyit tesz, hogy a továbbiakban postapartnerek üzleteiben lehet csekket, levelet, csomagot feladni.

A postapartneri átállások folyamatosak lesznek. Az érintett község lakosságát, illetve a települési önkormányzatot előre értesítik. A Magyar Posta közleménye szerint a lakosság számára könnyebbség lesz, hogy a postai szolgáltatás nemcsak hogy megmarad helyben, hanem a korábbinál hosszabb nyitvatartási időben lesz elérhető a kiskereskedelmi üzletben.

A küldemények kézbesítése változatlan marad. Ezt a feladatot továbbra is a Magyar Posta látja el, tehát a leveleket, csomagokat, készpénzkifizetési utalványokat továbbra is a postai munkatársak kézbesítik.

Hirdetés