szlapMegkezdték az önkormányzati választások szavazólapjainak gyártását.A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint a húsz nap múlva kezdődő voksoláson több mint nyolcmillió választópolgár járulhat az urnákhoz.

Amit előállítunk a választásokra, aminek talán az összsúlyát mondom, az közel négyszáz tonna. A jelöltek sokfélesége miatt a szavazólapok elkészítése bonyolultabb, mint az országgyűlési választások esetében. A nyomtatást egy fejlett informatikai rendszer segíti.

A Nemzeti Választási Iroda elnökének tájékoztatása szerint a húsz nap múlva kezdődő voksoláson több mint nyolcmillió választópolgár járulhat majd az urnákhoz. Pálffy Ilona azt is közölte: az országban az abszolút rekordot a Békés megyei Kunágota egyéni listán megjelölt jelöltjei tartják, összesen 49 fővel.

A voksoláson újdonság lesz, hogy a nemzetiségi jelöltek szavazólapjai zöld színűek lesznek a könnyebb megkülönböztetés érdekében. A Nemzeti Választási Iroda elnöke továbbá felhívta a figyelmet: a szavazáson lakcímkártya és érvényes fényképes igazolvány felmutatásával lehet részt venni.

MTI

Hirdetés