postahivA kisposták bezárásáról szóló hírek cáfolata közben közbeszerzést írt ki a Magyar Posta úgynevezett mobil indítópontokra. A kiírás hátterében az áll, hogy a postásokat elektromos közlekedési eszközökkel akarják segíteni munkájukban.

„Többfunkciós épületekre” írt ki közbeszerzést a Magyar Posta. A kiírás szerint 55 darab kisméretű (9 négyzetméteres) és 10 darab nagyméretű (18 négyzetméteres) fémszerkezetű, mobil épületet szeretne telepíteni az ország 65 telephelyén. A nyertes ajánlattevő feladata tehát mobil indítópontok kialakítása a Magyar Posta Zrt. telephelyein.

„A mobil indítópontok elektromos meghajtású, illetve -rásegítésű közlekedési eszközök töltéséhez és tárolásához szükségesek. A Magyar Posta folyamatosan újítja meg eszközállományát. Kézbesítőink egy része már elektromos rásegítésű kerékpárral közlekedik, illetve egyre több helyen alkalmazunk háromkerekű elektromos meghajtású segédmotorokat. Ehhez szükséges a közbeszerzésben is megjelent beruházás. Az indítópontok mobilitása pedig abból fakad, hogy telepítésük után is elbonthatók és másutt újra felépíthetők” – válaszolt a Magyar Posta kérdésre, mi célt szolgál a többfunkciós épületekre kiírt közbeszerzés.

Pár nappal ezelőtt, augusztus 9-én egyébként a társaság az MTI-hez eljuttatott közleményben cáfolta, hogy tömeges postabezárásokat tervezne, s megalapozatlan rémhírnek nevezte. „Jelenleg nincs olyan átszervezés a társaságnál, ami miatt csökkenne a posták száma” - áll a közleményben.

A Magyar Posta Zrt. ezzel Dudás Róbert, a Jobbik alelnökének kijelentésére reagált, miután a politikus nyolcszáz kistelepülési posta bezárását jelentő átszervezésről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

„Tájékoztatásukban emlékeztettek arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a Magyar Posta minden 1000 fő feletti településen köteles állandó postahelyet működtetni. A társaság nem csupán megfelel ennek a jogszabálynak, hanem jóval azt meghaladóan működtet postákat országszerte" – szögezték le.

(MFOR)

Hirdetés