kordonA csepeli birkózóknak épült csarnokot épp csak ők nem használhatják az eredetileg meghatározott feltételek szerint. Az önkormányzat levelet írt a sportlétesítmény működésére befolyással rendelkező nak, kérve, hogy szüntesse meg a lezárást, ellenkező esetben ők fognak lépni.

Nyolc napot adott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere Németh Szilárdnak, hogy a hozzá kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) épülete köré húzott kordont lebontassa. Ha erről a megadott határidőig nem gondoskodik, az önkormányzat teszi meg, és jogi útra tereli az ügyet. Ábel Attila alpolgármester az Indexnek azt mondta, hogy nincsenek illúziói, ugyanis Németh Szilárd a KIMBA csarnokot sajátjának tekinti, ezért védelmezi a helyi sportolóktól kordonnal már több mint egy éve. Csepel vezetésének mozgásterét az sem növeli, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselősége mellett a Fidesz alelnöke is, volt csepeli polgármesterként pedig még mindig van befolyása a helyi ügyekre.

Az alpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a KIMBA önkényesen felállított kordonjával a csarnok melletti, csepelieknek épült fitneszparkot is lezárta.

A három éve tízmillió forintból épült sporttér a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pénzéből jött létre, a szervezet elnöke, Hatala József az átadáskor úgy fogalmazott: „A most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.” A kordonozással most ez sem teljesül.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés