ecoproHatalmas volumenű, 264 milliárd forint értékű beruházást hoz Magyarországra a dél-koreai EcoPro vállalat, amely Debrecenben elektromos autók akkumulátorához szükséges katódgyártásra alkalmas üzemet létesít majd – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A kormány vissza nem térítendő támogatást ígért a beruházáshoz, ehhez uniós jóváhagyásra lesz szükség, ugyanis a nemzeti hatáskörben adható maximális összegnél magasabb támogatásról állapodtak meg a felek. A miniszter egyeztetett a Bumchun, az Inzi Controls és a Solus Advanced Materials vállalatokkal, mindhárom vállalat a küszöbén áll annak, hogy újabb beruházást jelentsen be Magyarországon.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szöulból újságíróknak elmondta, hogy a mintegy 264 milliárd forintból Debrecenben megvalósuló beruházással a vállalat 631 új munkahelyet fog létrehozni.

A kormány vissza nem térítendő támogatást biztosít a beruházáshoz, amelynek mértékét a jövőben hozzák majd nyilvánosságra. Uniós notifikációra lesz szükség, ugyanis a nemzeti hatáskörben adható maximális összegnél magasabb támogatásról állapodtak meg.

Az erre vonatkozó tárgyalásokat a következő hónapokban folytatják majd le az illetékes uniós biztossal - tette hozzá.

A cikk itt folytatódik

Hirdetés