nokA március 6-át követően várható ÁSZ adatbekérések a legfontosabb szabályzó elemek meglétét hivatottak ellenőrizni. A megfelelőséget nagyban segíti, hogy szinte valamennyi hivatkozott dokumentum mintája frissített formában megtalálható a Szabályozási Tudástárban.

Az eszközök és források külön az önkormányzatok részére készített leltározási szabályzatának feltöltésével jubilált a Szabályozási Tudástár (szabalyzatok.hu): ez volt az ETK Szolgáltató zRt. megfelelést támogató szolgáltatásának 100. publikált dokumentuma!

Azt gondoljuk, hogy jó volt az időzítés. Az elmúlt napokban számos önkormányzat keresett meg minket, hogy segítsünk egy-egy hiányzó szabályzat elkészítésében vagy az elavultak frissítésében. Mindenkinek jó szívvel tudtuk ajánlani a Tudástár használatát, olcsó és egyszerű megoldásként a belső kontrollrendszer karbantartásához, fejlesztéséhez.

Mára befejeződött az elmúlt év végén született jogszabályok teljes körű feldolgozása, és az érintett szabályzatok módosítása. A könnyen használatba vehető szabályzatminták így a jelenlegi jogszabályoknak minden szempontból megfelelnek. A szükséges módosításokat külön is összefoglaltuk, hogy azokat partnereink a saját szabályzataikon is könnyen átvezethessék.

Nagy örömünkre szolgálnak a szabályzatminták minőségével kapcsolatos pozitív visszajelzések. A szabályzatkészítés összetett feladat, a Tudástár talán azzal tűnik ki a hasonló szolgáltatások közül, hogy a jogi, szakmai ismeretek mellett az ETK közel 10 éves belső ellenőrzési tapasztalatait is hasznosítjuk. Ugyanakkor valamennyi dokumentumot időről időre előveszünk, és az új ismeretek, javaslatok, tapasztalatok fényében továbbfejlesztjük őket.

Egy aktuális példa az ajándékok, egyéb előnyök elfogadásának szabályozásával kapcsolatos. A „Kockázatkezelés és Compliance (megfelelés) dokumentumok” blokkban megtalálható Etikai Kódex részletesen foglalkozik az ajándékozás témakörével, de rövid határidővel kidolgozzuk a több partnerünk által is kért témakör önálló szabályzatát is.

A Szabályozási Tudástár ugyanakkor nemcsak egy minőségi szabályzatminta gyűjtemény, hanem számos további különleges dokumentummal támogatja a szervezetek fejlesztését működtetését:

  •        belső ellenőrzés – belső kontrollok: 11 dokumentummal;
  •        kockázatkezelés és compliance (megfelelés): 9 dokumentummal;
  •        ellenőrzési megállapítás minták 10 témakörben;
  •        kockázati leltár minták: 9 folyamatra részletesen kidolgozva;
  •        ellenőrzési nyomvonal minták 7 dokumentummal;
  •        jogszabályok és jogszabályváltozások magyarázata 8 aktuális dokumentummal.

Ha még nem regisztrált a Tudástárban, a valamennyi szolgáltatáskategóriához közzétett nyilvános minták letöltésével meggyőződhet a szakanyagok magas színvonaláról és sokféleségéről.

Szabályozási Tudástár

Legyen Ön is a partnerünk. Megéri! A szolgáltatás díja 12 hónapra 60.000, - Ft + áfa, és kedvezményes áron meghosszabbítható.

Szabályozási Tudástár részletes ismertető

Megrendelés

Miskolczi Tamás
ETK Szolgáltató zRt.
miskolczit @ etk-rt.hu

Hirdetés