gyms megyei khivTíz év alatt sokat fejlődött, korszerűbbé vált a közigazgatás – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatási államtitkára, György István Sopronban, mielőtt átadta a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal épületének százötvenmillió forintért felújított helyiségeit.

Tíz évvel ezelőtt a kormány nagy fába vágta a fejszéjét, amikor hozzálátott a közigazgatás korszerűsítéséhez, és kialakította a kormányablakrendszert, amely az idők során hatékonynak bizonyult – emlékezett vissza György István államtitkár. A 306 kormányablak, a járási kormányhivatalokkal együtt 2500 féle ügytípust képes kezelni.

A hálózatot a kormány tovább kívánja fejleszteni – folytatta. A kabinet az épületek megújítása mellett hangsúlyt fektet a kormányablakokban dolgozók folyamatos képzésére, valamint az informatikai fejlesztésekre, hiszen egyre több az olyan ügy, amelyet az ügyfelek számítógépükön, ügyintézői beavatkozás nélkül bonyolíthatnak le. Az államtitkár példaként említette, hogy január elsejétől elég lesz egy közüzemi szolgáltatónál bejelenteni az adatváltozást, és ha az ügyfél kéri, a rendszer automatikusan végrehajtja a módosítást a többi közüzemi szolgáltatónál is. A tervek szerint jövőre négyszáz olyan, a bankautomatákhoz hasonló „kioszkot” létesítenek, amelynek segítségével az ügyfelek ügyintézési időn túl is elindíthatják egyes ügyeik intézését, például egy személyi igazolvány cseréjét.

Barcza Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: a megújult megyeháza történelmi épületében a 21. század igényeinek megfelelő körülmények között végezhetik közszolgálati munkájukat a hivatali dolgozók. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere pedig az elmúlt tíz év kormányzati segítséggel megvalósult fejlesztéseit sorolta, megemlítve, hogy szerda délelőtt adtak át egy mélygarázst, valamint zajlik a soproni várfalhoz kapcsolódó múzeumi negyed és romkert turisztika fejlesztése.

Széles Sándor kormánymegbízott azt emelte ki, hogy a belső felújítással olyan klasszicista épület újult meg, amelynek falai között Széchenyi István is dolgozott. A járási kormányhivatalnak is otthont adó épület földszintjén és második emeletén újítottak fel irodákat, a munkálatok során festettek és burkoltak, megerősítették az irattár födémszerkezetét, fűtőtesteket cseréltek és korszerűsítették a világítást.

Hirdetés