szhelystadionIngyenesen, de 30 millió forintba kerülő átvilágítás mellett veszi át az állam az önkormányzattól a szombathelyi stadiont a legfrissebb Magyar Közlöny szerint.

A kormány egyetért azzal, hogy a szombathelyi önkormányzat tulajdonában lévő, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-ben 100%-os tulajdoni arányt megtestesítő társasági részesedés az önkormányzati közfeladat ellátásának állam által történő elősegítése érdekében, ingyenesen az állam tulajdonába kerüljön – olvasható a tegnap megjelent Magyar Közlönyben.

Ennek megvalósítása érdekében a kormány felhívja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gondoskodjon a társaság jogi, pénzügyi és adóátvilágításáról, valamint piaci értékének megállapításáról, ennek határideje 2021. február 10.

A miniszternek a részesedés állami tulajdonba vételét követően gondoskodnia kell a Nemzeti Sportközpontok tulajdonosi joggyakorlóként történő kijelöléséről; a kormány az átvilágításra 30 millió forintot biztosít.

(Portfolio.hu)

Hirdetés