korhazakAz elmúlt években 9,3 milliárd forintból jelentős fejlesztések valósultak meg a Dél-Pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben – mondta az emberi erőforrások minisztere az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

A magyarországi egészségügyi struktúra fejlesztése során a Dél-Pesti Centrumkórház a központi régió egyik centrumkórházaként fog működni, az intézmény feladatkörei „szinte unikális helyzetbe emelték a kórházat”, amelynek fejlesztése indokolt és szükségszerű.

Az elmúlt években az intézményben családbaráttá fejlesztették a szülészetet, modern, fejlett diagnosztikai egységet hoztak létre, fejlesztették az orvosigép- és műszerparkot, energetikai beruházásokat hajtottak végre, megújítottak kilenc liftet, és megkezdődött az onkológiai-hematológiai betegségek adatbázisának kialakítása is.

Sára Botond országgyűlési képviselőjelölt közölte: Ferencvárosba és Józsefvárosba talán soha annyi egészségügyi fejlesztési forrás nem érkezett, mint az elmúlt fideszes kormányzati ciklusokban.

Elmondta, 24 milliárd forint kormányzati forráshoz jutott a két kerület, amelyből felújították a józsefvárosi szakrendelőt, a háziorvosi rendelőket, és most Ferencváros kapott ötmilliárd forintot a szakrendelők bővítésére. Emellett az Egészséges Budapest Programban (EBP) mindkét kerületben jelentős eszközbeszerzések történtek.

Minden eszközzel növelni kell a magyar emberek ellátásbiztonságát, ezen a területen is „előre kell menni, nem hátra” – közölte. Sára Botond felhívta a figyelmet arra is, a magyar egészségügynek fel kell készülnie az Ukrajnából érkező menekültek ellátására.

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója közölte: a kórház magas technológiai és szakmai színvonalú intézmény, nyolcezer alkalmazottal és ötezer ággyal, így minden fejlesztés „jól jön”.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ez volt az első kórház, amely a koronavírusos betegek ellátásában részt vett, körülbelül 6700 koronavírusos fekvőbeteget és 50 ezer járóbeteget láttak el, emellett oltópontként is az első volt az országban, és 184 ezer oltást adtak be.

Hirdetés