falumuzeum cigandHatmilliárd forintból újulnak meg a közösségi terek 461 településen. A Magyar Falu Program nyertesei között olyan 5000-es lélekszám alatti településeket találni, amelyek új ötletekkel segítik közösségeik erősödését.

Kívülről már megújult a közösségi ház Mohorán. Tolnay Klári egykori szülőháza ma kulturális tér, bár egyelőre, csak az épület egyharmadát tudja használni a falu. A nagyterem még romos állapotban van, mert eddig nem volt pénz a teljes felújításra. A Magyar Falu programban azonban most csaknem húszmillió forintot nyert az önkormányzat, így hamarosan az egész ingatlant birtokba vehetik a mohoraiak.

A szomszédos Cserhátsurány az önkormányzat az egykori kocsmából épít közösségi házat a fiataloknak. Használt informatikai eszközökkel is felszerelik, segítségül a szomszédos időskorúak közösségi házába járó generáció számára.

A Magyar Falu Program első körében 461 önkormányzat pályázott sikeresen. A februárban kiírt tendert rekord gyorsasággal bírálták el, így az önkormányzatok már el is kezdhetik a vállalt felújításokat.

(HírTV)

Hirdetés