Hirdetés
Öt településen fejleszti logisztikai kapacitásait a Magyar Református Szeretetszolgálat
2019. május 17. péntek, 09:15

maltai1Európai uniós és hazai forrásból 650 millió forintos beruházással öt településen fejleszti logisztikai tevékenységét a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Hajdú-Bihar megyei Ebesen.

Vitályos Eszter az ebesi beruházás projektnyitó rendezvényén azt mondta, a szeretetszolgálat munkája felbecsülhetetlen jelentőségű a magyarországi és a Kárpát-medencei segélyezési feladatok ellátásában.

Felsorolása szerint az MRSZ Ebesen és Gelénesen raktárt épít, Szentesen, Alsóörsön és Pécs-kertvárosban pedig adománykoordinációs pontokat alakítanak ki, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak a hátrányos helyzetűeknek, illetve a krízishelyzetben lévő családoknak.

„A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány szerint az emberi élet képviseli a világon a legnagyobb értéket” – mondta Vitályos Eszter. Hozzátette: fontos, hogy vannak ilyen szervezetek, ahol az emberi életre kincsként, a legnagyobb értékként tekintenek.

Egyedülálló támogatási rendszer

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a hazai karitatív szervezetek összesen 4,5 milliárd forintból 37 településen 40 projektet valósítanak meg, ezek egyike az ebesi beruházás.Kiemelte: hazánkban hat nagy és három kisebb karitatív szervezet gondoskodik a rászorulókról, közülük nyolcat a történelmi egyházak működtetnek.

Az MRSZ mostani fejlesztései közül kiemelte a gelénesi raktár szerepét, ahonnan „a kárpátaljai testvéreinket, magyarokat és más nemzetiségűeket” segít majd a szervezet.

Soltész Miklós egyedülállónak nevezte a karitatív szervezetek támogatását, megjegyezve: „ilyen jellegű pályázati támogatást egyetlen európai uniós ország sem csinált”. Felhívta a figyelmet a következő uniós költségvetési ciklus előkészületeire, hogy továbbra is hasonló módon segíthessék a karitatív szervezeteket Magyarországon.

Ezer négyzetméteres raktár épül Ebesen

Fekete Károly tiszántúli református püspök egyháza egyik legfontosabb pillérének nevezte a diakóniát. „A szeretetszolgálat az egyik legősibb evangéliumi tevékenység, amit már az apostolok körében is gyakoroltak” – hangoztatta.

Oláh István református lelkész, az MRSZ Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: alapítványuk a logisztikai tevékenység és a gépjárműpark fejlesztésével „gyorsabban, hatékonyabban tud még nagyobb területen, még több hátrányos helyzetű családnak segíteni humanitárius, valamint katasztrófa- és veszélyhelyzet-kezelési tevékenységével”.

Az ebesi beruházás során ezer négyzetméter alapterületű raktárt alakítanak ki – tette hozzá.

(bama.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Oktatás 2019

okt2019

belso kulsonemz

Hírek hozzászólásai

 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...
 • Marha jó lesz, már előre érzem! Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000... Tovább...
 • Ezt az önkormányzati választást is a méltatlanul alulfizetett - a bér ... Tovább...
 • Nem keserves, hanem bonyolult. Sajnos a demokrácia már csak ilyen... Tovább...
 • Emelkedtek a bérek? Érdekes én ezt nem vettem észre. Még mindig 38.650... Tovább...
 • Nevetséges. Papíron lehet emelni a garantált bérminimumig, a dolgozó e... Tovább...
 • Honnan veszik ezeket az adatokat?! A közszolgálatban dolgozó döntő töb... Tovább...
 • Szerintem mind tudjuk hol, vagyis ki(k)nél van a pénzünk. Tovább...
 • Dolgozói szegénység van már 11. éve az önkormányzatokn ál dolgozó közt... Tovább...
 • A köztisztviselők nél már 11. éve megtorpant a béremelkedés! Valahogy ... Tovább...
 • Milyen bérnövekedés? Ja persze valahol Budapesten, mert itt vidéken, p... Tovább...
 • Ami az egész dolog pikantériája, hogy a miniszteri biztos pont egy oly... Tovább...
 • "2019 utolsó napján"???????? ? Tovább...
 • A jegyzőre telepítenek hatáskört? Észrevették, hogy a kormányhivatali ... Tovább...