Hirdetés
Felkészülés a parlamenti választások lebonyolítására
2018. január 12. péntek, 07:00

palffy ilona01A köztársasági elnök csütörtökön április 8-ára tűzte ki a parlamenti választások időpontját. A Nemzeti Választási Iroda felkészült az április 8-ai országgyűlési választások lebonyolítására. A választásban résztvevő köztisztviselők emelt tiszteletdíjat kapnak.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) felkészülten várja a választásokat – közölte az NVI elnöke, Pálffy Ilona (képünkön), csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Már többször tartottak informatikai próbát, és fokozzák a biztonsági intézkedéseket, például csak e-személyi igazolvánnyal férhetnek hozzá a választási irodák munkatársai a választási rendszerhez. Hangsúlyozta: az informatikai rendszer mindössze támogatja a választás eredményének megállapítását, azt továbbra is papíralapon állapítják meg a választási bizottságok.

A választás menetrendjéről elmondta: február 9-én kezdik a választásról szóló értesítők kiküldését, amelyet valamennyi magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár megkap, jelenlegi állás szerint 7.946.127 ember. A határon túli, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok száma 319.152. Jelenleg az összes választásra jogosult választópolgár száma 8.265.279.

A választási kampány február 17-én kezdődik. A jelöltajánlás kezdete február 19-e, egyéni jelöltek március 5-ig gyűjthetik az aláírásokat, az országos és nemzetiségi listák bejelentésének határideje március 6-a. A nemzetiségi választópolgárok március 23-ig regisztrálhatnak, ha nemzetiségük listájára szeretnének szavazni az országos pártlista helyett. A nemzetiségek kedvezményesen küldhetnek képviselőt az Országgyűlésbe – amennyiben elérik a szükséges szavazatszámot.

A külképviseleti szavazásra a jelentkezési határidő március 31-e, nagyszombat. Pálffy Ilona elmondta: megnőtt a külképviseletek száma, ahol a választópolgárok leadhatják szavazataikat, amíg 2014-ben 97 külképviseleten lehetett szavazni, most 115 helyszínen lesz erre lehetőség. Új helyszín többek között Stuttgart, Düsseldorf, Manchester, San Francisco és Valletta (Málta). Várhatóan a voksolás előtt megnyílik az edinburghi külképviselet is.

A Magyarországon, de lakhelyüktől eltérő településen szavazók átjelentkezésének határideje április 6-a, 16 óra. Pálffy Ilona azt is mondta, szerettek volna ezen az időponton változtatni, mivel nagyon sokan az utolsó napra hagyják az átjelentkezést, de nem volt mód a kétharmados választási eljárási törvény módosítására.

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a múlt héten megjelent az az igazságügyi miniszteri rendelet, amely átlagosan 70 százalékos tiszteletdíj-emelést biztosít a választásban résztvevő köztisztviselőknek.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+3 #6 Szintén vidéki 2018-01-23 13:12
Kedves korrekt!Szerint em sokan szeretnék tudni, hogy te honnan tudsz ilyeneket? Tapasztalat? Mert akkor mond meg hol doglozol, mi is oda szeretnénk menni! Sajnos igenis hajnalig tart (és nem az SZSZB-n múlóan) hanem mire a jegyzőkönyveket átveszik a TVI-k, és valami nem stimmel, akkor újraszámolás!!! ! Tehát addig nem mehet haza senki!!! Egyébként rögzítőként nem csak a választás napján húzzuk az igát hajnalig, hanem a határidős, szavazást megelőző napokon! Most pl. valószínű nagypénteken és nagyszombaton!! Vagy pl. az elmúlt népszavazáson, ahol valahonnan beesett a rendszerbe 16 órakor egy településre egy csomó átjelentkezési kérelem, így szintén hajnali 2 után ment haza az egész országban dolgozó összes rögzítő! Ugyanis ha egy helyen probléma van, akkor mindenki szív!!!!!
Idézet
 
 
-9 #5 Korrekt 2018-01-18 15:36
Nem azt mondtam, hogy jó, hanem normális. Tisztában vagyok az összes részlettel. Nincs olyan SZSZB tag, aki elejétől a végéig ott van. Többször van étkezési-, kávészünet és beosztásos alapon haza is lehet menni. Hétfőn hajnal 5-kor csak a legügyetlenebbe k végeznek. Ha ez többször előfordul egy szavazókörben, akkor ott változtatni kell, mert komoly gondok vannak. Az elsők akár 10 óra előtt is otthon tudnak lenni, de éjfél előtt a rögzítők is haza szoktak érni a HVI-ből. A szabadnapot pedig továbbra sem számoltad bele, tehát ez a 3 eurós hasonlat nagyon nem fedi a valóságot.
Ezek alapján én éjféllel számolok. Tehát 19-8 (szabadnap)-2(s zünet)=9 óra Ez inkább 9 euróra jön ki, de annyi igaz, hogy vasárnapra. Ez alapján módosítok, ez nagyon jó bér, mert ennyit Ausztriában sem sok helyen fizetnek és nem olyan ülök a melegben és papírokat töltök melóra.
Idézet
 
 
+3 #4 Vidéki 2018-01-18 09:39
Kedves Korrekt!Csak a korrekt tájékoztatás érdekében - az előző parlamenti választáson jegyzőkönyv-vez ető voltam egy szavazatszámlál ó bizottság mellett. Vasárnap reggel 5. órakor már ott voltam a szavazó helyiségben, előkészítendő a szavazást, és másnap hétfőn reggel 5. órakor ért véget a választás nekem, mert akkora ellenőrizték le a szavazóköri jegyzőkönyvet. Nos ez akárhogy számolom is 24. óra talpon, elosztva a várható 25.000.-Ft-tal alig több mint 1.000.-Ft-is órabér jön ki.Ez neked jó bér - 3 euro óránként!?
Idézet
 
 
-6 #3 Korrekt 2018-01-18 08:32
Nem vitaként, de azért a 35e + 1 szabadnap elég normális bérnek mondható. Vannak, akiknek a havi juttatása nincs ennyi, vagy kb. fél havi bér közfogisként, vagy heti bér gyárban a soron.
Idézet
 
 
+2 #2 mégvidékibb 2018-01-16 14:44
A határidőket nézve a nagypéntek és nagyszombat esetében már nem kell szabadidős programokról gondoskodni.
hurrá.
Idézet
 
 
+20 #1 Vidéki 2018-01-12 07:33
Érdekes, hogy most szükség van a köztisztviselők re, most vagyunk valakik - amikor meg bért kellene emelni, akkor meg forduljunk az önkormányzathoz !? A 70 %-os tiszteletdíj emelésről csak annyit, hogy egy jegyzőkönyv-vez ető díjazása bruttó 35.000.-Ft, ez nettóban 25.000.-Ft. Keményen meg vagyunk fizet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Oktatás 2019

okt2019

belso kulsonemz

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • El kellene még egyszer olvasni a határozatot! Nem a helyi önkormányzat... Tovább...
 • Azért arra kíváncsi lennék, hogy a jövő évi két választást a köztisztv... Tovább...
 • Elszomorító, hogy ugyanazon a településen a Járási Hivatalban dolgozó ... Tovább...
 • Már minden közigazgatásban dolgozó tisztviselőnek megemelik-megem elté... Tovább...
 • Szép,szép csak éppen az önkormányzatokr ól feledkeztek meg megint.Úgy ... Tovább...
 • CSÓRÓ KÖZTISZTVISELŐ! A szakszervezet csak tököl ideje lenne már lépni... Tovább...
 • Mese habbal! Emellett az intézkedés tovább mélyíti a szakadékot a korm... Tovább...
 • Megy a harc,hogy a tornyházak,vagy az irodenegyedek főúti kereszteződé... Tovább...
 • Tisztelt polgármester társaim most ki fog elnézést kérni a megrágalmaz... Tovább...
 • Na, egy saller kiosztva a bíróknak is. Tovább...
 • Ez a cikk is arra mutat, hogy az önkormányzatok pénzügyi gyámságát kés... Tovább...
 • Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a ... Tovább...
 • Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A... Tovább...
 • Hát a köztisztviselők kel mi lesz?!A 2008. évi illetményalap - 38.650.... Tovább...
 • A köztisztviselők pedig nem érdemelnek megbecsülést... .... Tovább...