Hirdetés
Üdvözöljük az ETK Önkormányzati Klub főoldalán
Debrecenből Nagyváradra, majd Bihardiószegre gurulnak a virágkocsik
2018. augusztus 17. péntek, 07:00

viragkarneval debrecenKulturális téren is egyre szorosabbá válik a magyar-román határ két oldalán elterülő térség, Hajdú-Bihar és Bihar megye, illetve Debrecen és Nagyvárad kapcsolata, amit az is jelez, hogy az augusztus 20-i debreceni virágkarneváli kocsikból öt augusztus 21-én Nagyváradon, egy nappal később pedig Érmellék központjában, Bihardiószegen gurul végig a helyi karneválokon.

 
Hiányolják az egyeztetést a szakszervezetek
2018. augusztus 16. csütörtök, 07:00

maszsz logoEgyeztetést sürget a közszférában tervezett leépítésekről a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Közleménye szerint elfogadhatatlan, hogy a szakszervezetekkel tartott érdemi egyeztetés, illetve bármilyen hatásvizsgálat nélkül jelent be a kormány 15-20 százalékos leépítést.

 
Az NKE jövendő rektora
2018. augusztus 15. szerda, 07:00

koltay andras nke01Koltay András lehet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új rektora, miután a szenátus és a fenntartói testület is támogatta rektori pályázatát. A vezetői megbízásra irányuló pályázati eljárást június végén írta ki a munkáltató jogokat gyakorló fenntartói testület, miután Patyi András lemondott az egyetem vezetéséről.

 
Vakáció, gyermekétkeztetés
2018. augusztus 14. kedd, 07:00

retvari bence01A szociális gyermekétkeztetés több mint kétezer településen érhető el a nyári szünetben. A kormány a családtámogatás egyik formájaként tekint a szünidei gyermekétkeztetésre, ezért növelték az erre szánt forrásokat, valamint bővítették az igénybevétel idejét és a jogosultak körét.

 
Ötmilliárdos támogatás az önkormányzatoknak
2018. augusztus 13. hétfő, 08:00

penze kCsaknem háromszáz település összesen ötmilliárd forint támogatást kap intézmények fejlesztéséhez, valamint utak, hidak és járdák felújításához. A legnagyobb, harmincmillió forintos támogatásban 26 önkormányzat részesül, a legkisebb megítélt összeget, több mint 725 ezer forintot a Csongrád megyei Eperjes község kapja útfelújításra.

 
A Székelyhíd-Létavértes határátkelőhely bővítését kérik a két ország érintett önkormányzatai
2018. augusztus 16. csütörtök, 09:00

letavertesAz indoklás szerint az állandó nyitva tartás és a busz-, illetve teherautósáv megnyitása nemcsak a két megye turizmusát élénkítené, hanem a borsi határátkelőhelyet is tehermentesítené – írja a Magyar Hírlap.

 
Kiszúr a kormány a vidéki kisgyerekesekkel
2018. augusztus 15. szerda, 08:00

bolcsi0Tavaly június óta kötelező lenne a kistelepüléseken is bölcsődéket fenntartani, ha legalább öt gyerek szülei igényelnék azt. Az önkormányzatoknak külön intézményre nincs pénzük, de az óvodával összevont változatot már törvényileg tiltják.

 
Tuzson Bence a Sziget Járási Hivatalban járt
2018. augusztus 14. kedd, 08:00

mo teljOlyan államot építünk, ahol a szolgáltatás az elsődleges ‒ jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Sziget Fesztiválon tartott sajtótájékoztatóján.

 
Tabletet kapnak a diákok, laptopot a tanárok
2018. augusztus 13. hétfő, 09:00

szgepeA tanárok 45 ezer laptopot, a diákok 24 ezer tabletet kapnak a következő tanévben, és mintegy 3500 iskolába bekötik a szélessávú internetet is. Az oktatás digitális átállása, fejlesztése fontos mérföldkőhöz érkezik a szeptemberben induló tanévben – mondta Maruzsa Zoltán. A kormány összesen 26 milliárd forintot fordít jelenleg és a következő tanévben arra, hogy szélessávú internettel lássanak el egyes iskolákat – mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

 
Szent István-találkozó volt Kalotaszentkirályon
2018. augusztus 13. hétfő, 07:00

kalotaszentkiraly szentistvanszoborA Kolozs megyei Kalotaszentkirályon találkoztak a hétvégén a Szent Istvánról elnevezett magyarországi, felvidéki és erdélyi települések vezetői és hagyományőrzői. Ez volt a Szent Király Szövetségbe tömörült települések huszonkettedik találkozója.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 426

Hagyományos tanfolyamok

gyaksz

 

belso kulsonemz

Hirdetés