Hirdetés
Adventi Pincenyitogató - Hajósi mini borfesztivál adventi köntösben

hajosIdőpont: december 8.
Helyszín: Hajósi Pincefalu
A hajósi pincegazdák ismét borkóstolóra hívnak minden borkedvelőt december 8-án. Ekkor rendezik meg a már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogatót a Hajósi Pincefaluban, megünnepelve az egész éves munkát, melynek eredményeként finomabbnál finomabb borok kerültek a pincékbe.

Közeledik az év utolsó rendezvénye a meseszép Hajósi Pincefaluban. A már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogatót, december első hétvégéjén, azaz 8-án, szombaton 14 órától rendezik meg és a pincék 22 óráig, némelyik egészen hajnalig várja a látogatókat.

A fesztiválon 15 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy idei év újborai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja. Milyen típusú borokkal találkozhatnak az oda látogatók? Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér például biztosan, de a legfrissebbektől kezdve az évjáratos különlegességekig, mindenféle borokat lehet majd kóstolni.

A szervezők nyitott pinceajtókkal, jó kedvvel és jó borokkal várnak mindenkit, aki egy hangulatos – finom nedűkre és élményekben gazdag – napra vágyik. A 2500 és 5000 forint közötti árban mozgó bortúra jegyeket a Pincefalu központjában a Hirrlingen téren, valamint a Minerbio téren az Oszvald Pincében szerezhetőek be az információs pontoknál.

< A kóstolgatni vágyók bármely belépő megvásárlásával egy exkluzív kóstoló poharat és egy térképet is kapnak, amelyen a nyitott pincék láthatóak. A tájékozódásban a présházakra kitűzött „NYITOTT PINCE NAPOK” zászlók, valamint a borosgazdák is segítenek. A karácsonyi hangulatot fokozva a szervezők egy icipici adventi vásárral is készülnek az oda látogatóknak, amely a volt Cabernet Fogadó melletti Hirrlingen téren kap helyet és különféle kézműves termékeket kínál. Ha valaki helyben szeretné kipihenni a bortúra fáradalmait, arra is lehetőség van a pincefalu kétágyas, fürdőszobával ellátott vendégszobáiban.

A helyszín, a csodás zöld környezetben elterülő Hajósi Pincefalu igazi kuriózum. Kacskaringós utcáit mintegy 1200 apró présház szegélyezi, melyek löszbe vájt borospincéket rejtenek. A Pincefalu Messze földön híres borai között olyan fajtákat találunk, mint a Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Kadarka és Cserszegi fűszeres. Az elmúlt 30-40 évben számos pincét alakítottak át vendégfogadóvá, így a bor, a termelői ételek kedvelői számára ideális helyszín a kikapcsolódáshoz.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Naptár

december 2019
H 29162330
K 310172431
Sz 4111825 
Cs 5121926 
P 6132027 
Sz 7142128 
V18152229