Hirdetés
Események - Rendezvények
IX. Kunsági Bajuszfesztivál

Nagyításhoz kattintson a képre!Időpont: május 27.
Helyszín: Kunszállás, Faluház
Mert nem csak szőr a magyar bajusz! Öszöm-iszom, dínom-dánom, egésznapos leányálom. Sidirintem, pödörintem, bajuszomat tekerintem. Vigyék hírét a nagyvilágba: mulatoznak a Kunságba.

 
Családi Fesztivál

csaladifIdőpont: május 28.
Helyszín: Budapest, Abdrássy út
Az év legcsaládibb vasárnapja lesz május 28-án, melynek ingyenes programjain fantasztikus Süti sütőversennyel, interaktív játékokkal, koncertekkel, hangszersimogatóval és egy izgalmas flash mobbal találkozhatunk az Andrássy úton.  Lesz kutyaörökbefogadás, 360 fokos videó vetítés, óriásbábok és elektromosautót is lehet majd vezetni.

 
Floralia - Római tavaszünnep Aquincumban

Floralia - Római tavaszünnep Aquincumban  Időpont: május 20-21.
Helyszín: Budapest, Aquincumi Múzeum
Ezen a hétvégén a római kor legkedveltebb ünnepe, a FLORALIA, vagyis a tavaszünnep elevenedik meg az Aquincumi Múzeumban az Aquincum Baráti Kör szervezésében.

 
Fenyővirágzás Fesztivál és Falunap

Nagyításhoz kattintson a képre!Időpont: május 11-14.
Helyszín: Balatonfenyves, több helyszín
Májusban is érdemes Balatonfenyvesre látogatni, hiszen a város többnapos fesztivállal ünnepli függetlenné válását.

 
Ingyenes Egészségnap a Seholsziget Élményparkban

Képtalálat a következőre: „seholsziget”Időpont: május 14.
Helyszín: Seholsziget Élménypark, Nőtincs, Diófa út 41.
Előzetes regisztráció alapján 100 gyermek FOODTEST 200+ ételintolerancia vizsgálatára lesz lehetőség  összesen 5.500.000 Ft értékben. A több mint 220 féle ételérzékenység kimutatására alkalmas teszthez ingyenes dietetikai tanácsadást, étrendi naplót és étkezési tanácsadó jegyzetet is kapnak a jelentkezők. A csaknem 55 ezer forint értékű csomagot 3-18 év közötti gyermekek kaphatják meg ingyen. A park Egészségszigetén gyermekek ingyenes ételintolerancia vizsgálatát biztosítja a Daganatos.hu Alapítvány és a FOODTEST.HU Ételintolerancia központ. Jelentkezés és részletek

 
XXIII. Sárkányeresztő Találkozó

XXIII. Sárkányeresztő Találkozó Időpont: április 29.
Helyszín: Kecskemét, Kápolna rét
Idén  a Kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely április 29-én (10-18 óráig) tartja meg szokásosnak és hagyományőrzőnek mondható sárkányeresztését a kecskeméti Kápolna réten. 
A programok egyaránt biztosítanak kiváló elfoglaltságot kicsiknek, nagyoknak és idősebbeknek. A vállalkozó kedvű látogatók kipróbálhatják ügyességüket a a népi játékokon, csatlakozhatnak a sárkányeregetéshez a réten. 

 
Skanzen - 50. születésnap

élő történelem.jpgIdőpont: május 1.
Helyszín: Szentendre, Skanzen
Az ünnepi program központi helyszíne a Felföldi mezőváros. Itt mutatkozik be először a Szabadtéri Néprajzi Múzeum új attrakciója, az „Élő Történelem”. A látogatók beleshetnek egy századvégi kisváros lakóinak mindennapjaiba és megtudhatják, hogyan bolygatja fel életüket az ismert színésznő érkezése. A szatócsboltban arról értesülnek, hogy milyen piperéket használtak a városi asszonyok százhúsz évvel ezelőtt, a csizmadia-műhelyben méretet vesznek a lábukról a divatos lábbeli elkészítéséhez. A szatócs fia szerelmes lesz, az özvegyasszony folyton zsörtölődik a csizmadiával. A korhű ruhákban előadott jeleneteket korabeli helyszíneken követhetjük nyomon. A születésnapon a belépés ingyenes.

 
Boldog Békeidők Hévíze

Boldog Békeidők Hévíze        Időpont: április 28 - május 1.
Helyszín: Hévíz, Deák tér, Festetics tér
A város idén is felidézi a „Boldog Békeidők" hangulatát a május 1-i hosszú hétvégén. A város apraja-nagyja korabeli kosztümökbe öltözik.

 
Szent György Napi Lovasünnep Tatán ló- és lovasáldással

Szent György Napi Lovasünnep Tatán ló- és lovasáldással Időpont: április 24-29.
Helyszín: Tata, Öreg Tó
Lovas és szabadidős programok az egész családnak! Gyereksétány, koncertek, meseelőadás, sport, lovas és hagyományőrző bemutatók Tatán!

 
IV. Húsvéti Bárányfesztivál

IV. Húsvéti Bárányfesztivál       Időpont: április 15-17
Helyszín: Budapest, Városliget,  Vajdahunyad Vár
A múlt hagyományait felidézvén klasszikus húsvéti mulatsággal várjuk az egész családot. A legkisebbek örömére egy nyuszi és bárány simogatót is felépítünk.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 12

Naptár

Május 2017
H18152229
K29162330
Sz310172431
Cs4111825 
P5121926 
Sz6132027 
V7142128 
Hirdetés
Hirdetés