Hirdetés
Események - Rendezvények
Szent Márton napi országos nagyvásár

Nagyításhoz kattintson a képre!Időpont: november 4-5.
Helyszín: Szombathely, Vasi Múzeum Falu
Az országos hírű Szent Márton napi vásárra az ország minden területéről érkeznek népművesek, kereskedők, iparművészek a városba. 2017. novemberében rendezik meg a Szent Márton napi Országos Nagyvásárt Szombathelyen, a Vasi Skanzenben. A vásáron az ország minden részéből érkező vásárosok kínálják portékáikat. Népi kézművesmesterség-bemutatók és kézműves vásár az ország minden tájáról érkező árusokkal. Folyamatos tárlatvezetés a Vasi Skanzen kiállításaiban. Libalakoma, gasztronómiai különlegességek, gesztenyesütés, kürtöskalács, forralt bor és újborok kóstolója. Ringlispíl és kézműves foglalkoztató gyermekeknek, `lúdnyak-szakítás` lóhátról, íjászat.

 
VII. Tárcsás Ételek Fesztiválja

Nagyításhoz kattintson a képre!Időpont: október 21.
Helyszín: Bogács, Pincesor
Az ország különböző pontjairól érkezett csapatok tárcsán, valamint szabadtűzön készült ételkülönlegességeivel várunk minden érdeklődőt! Tárcsás Ételek Fesztiválja – 2017. október 21-én immár hetedik alkalommal várja az érdeklődőket a Cserépi úti pincesoron. Jelentkezőkből és érdeklődőkből az idén sem lesz hiány. A mindig nagy sikerű rendezvényre, a Tárcsás Ételek Fesztiváljára az idén is várja a versengő csapatokat és az ínyenc vendégeket Bogács Község Önkormányzata.

 
Pécsváradi Leányvásár

leanyvIdőpont: október 20-22.
Helyszín: Pécsvárad, több helyszín
Kézművesek, népművészek,  bábosok, színjátszók, népzenészek, utcaszínházasok, mutatványosok - igazi vásári forgatag várja a látogatókat.

 
Őszi Kertészeti Napok

kerteszIdőpont: október 13-15.
Helyszín: Budapest, Budai Campus, Villányi út 29-43.
A rendezvény célja a virágkötészet formagazdagságának megismertetése, és egyben az ősz gazdagságának, szépségeinek kötészeti bemutatója. A verseny mellett kertészeti szakkiállítást, virágos alkotások bemutatóit és vásárt rendezünk. Ebben az évben ötödik alkalommal mutatunk be virágos összművészeti "kamaratárlatot" is: a legkülönbözőbb művészeti ágak képviselői állítják ki virágos alkotásaikat, de sor kerül hallgatók és iskolások "virágos" alkotásainak bemutatására is, és ebben az évben is felsorakoznak legszebb terményeikkel a kertbarát körök.

 
Ágfalvi Gesztenyefesztivál

gesztIdőpont: október 7-8.
Helyszín: Ághfalva, Vadon Lovas Club (Magyar u. 25.)
Népművészeti kirakodóvásár és kézműves foglalkozás, valamint gesztenyés ételek és sütemények várják a kilátogatókat.

 
VIII. Honvédfesztivál - Csatatéri Sokadalom

Nagyításhoz kattintson a képre!Időpont: szeptember 23-29.
Helyszín: Pákozd, Katonai emlékpark
Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az 1848. szeptember 29-i Pákozd-sukorói csata emlékére és tiszteletére a Honvédfesztivál elnevezésű eseménysorozat, mely a katonai hagyományokat ápoló, a honvédkultúra sokszínűségét bemutató, hadtörténelmi ismeretterjesztő fesztivál.

 
XI. Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Parkban

vasuttortIdőpont: szeptember 16-17.
Helyszín: Budapest, Vasúttörténeti Park
Szeptemberben tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A rendezvény minden évben nagy sikert arat a látogatók körében, ugyanis a környező országok dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán.

 
Római Fesztivál a Flórián téren

obudafIdőpont: szeptember 17.
Helyszín: Budapest III. Flórián tér
Megelevenedik az Ókor a Flórián téren. Szeptember 17-én minden érdeklődő részese lehet az időutazásnak, ugyanis ezen a napon életre kel az ókori Aquincum katonavárosa. Nemcsak a római polgárok életébe kóstolhatunk bele, de bepillantást nyerhetünk egy valódi legió tábor életébe, vagy akár egy gladiátorküzdelembe is!

 
Ópusztaszeri Hagymanap

hagymaIdőpont: szeptember 16.
Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Látogatóink ezen a napon az Emlékpark Makói házánál bepillanthatnak a hagymások életébe, kipróbálhatják a hagymarostálást, pucolást vagy készíthetnek fokhagymafüzért. Természetesen ezen a napon sem maradhat el a népzene és a néptánc sem, kiváló hangulatot teremtve a skanzenben. A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

 
II. Erdővarázs Családi Nap

erdovarazsIdőpont: szeptember 8-9
Helyszín: Bodapest, Szabadság tér
Az erdő a belvárosba költözik! Az állami erdőgazdaságok szeptember 8-9. között Budapest szívében, a Szabadság téren mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló ismeretterjesztő programokat és interaktív bemutatókat többek között a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók (pl. Rutkai Bori Banda, Kiskalász zenekar, Első Pesti Rackák Ferenczi Györggyel, Góbé zenekar), valamint bábszínház és Állatijó Bemutató is színesíti. A rendezvény látogatása és a programokon való részvétel ingyenes!

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 14

Naptár

Október 2017
H 29162330
K 310172431
Sz 4111825 
Cs 5121926 
P 6132027 
Sz 7142128 
V18152229 
Hirdetés
Hirdetés