Hirdetés
Az NKE megállapodást kötött kilenc másik egyetemmel PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 01. péntek, 08:00

 

patyi_andras01Kilenc, a közszolgálati továbbképzésben szerepet vállaló egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora a közigazgatás megújításának képzési és tudományos alapú támogatása érdekében.

A megállapodást a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem rektora, illetve két esetben helyettese szignálta. A keretmegállapodás célja a közszolgálati kormánytisztviselők továbbképzésének fejlesztésében és a továbbképzési rendszer működtetésében való együttműködés.

A kormány tavaly döntött az 1992 óta majdnem változatlan közigazgatási továbbképzési rendszer gyökeres megújításáról - mondta az ünnepélyes aláíráson Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. Ennek értelmében mintegy 70-80 ezer kormánytisztviselő folyamatos képzését kell biztosítani, s ennek csak akkor van igazán értelme, ha ez valódi, új és megfelelő szaktudás átadásával jár együtt. A rektor szavai szerint akkor tesznek igazán jót a magyar közszolgálatnak, ha azt a felhalmozódott és állandóan gyarapodó tudást, amely az érintett intézményekben megvan, bekapcsolják a továbbképzési rendszerbe.

Janza Frigyes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói testületének ügyvivője természetesnek nevezte, hogy az egyetem a tapasztaltabb, illetve különösen a jogtudomány területén felhalmozott nagyobb tudással rendelkező intézményekhez fordul a kormánytisztviselők továbbképzéséért. Arról is szót ejtett, hogy a belügyminiszter jóváhagyta a belügyi továbbképzési rendeletet, és egy önálló, csaknem százezer főt mozgató rendszernek lesz a letéteményese a Belügyminisztérium oktatási, képzési és tudományszervezési főigazgatósága.

Jávor András, a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke úgy vélekedett: a kormánytisztviselő munkájában alapvető szempont az, hogy felkészült legyen, értse környezetének kihívásait, ismerje azt a joganyagot, ahol mozog, tudjon hozzá alkalmazkodni, feleljen meg az aktuális etikai és antikorrupciós elvárásoknak. Kitért arra is, hogy a jogszabályok sokasága miatt soha nagyobb szükség nem volt egy pontos, iránymutató és a gyakorlati megvalósításra koncentráló továbbképzési rendszerre, amely utat vág "a jogszabályi dzsungelekben".

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Bravó, ez aztán az ügyfélbarát közigazgatás! Úgy látszik az ügyfél csa... Tovább...
 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...
 • ...szégyen, hogy kormányunk és munkáltatónk" mindenkit minimálbéren ta... Tovább...
 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...
 • Normáááális???! !! Nem a bolttulajdonoso knak kellene adni a pénzt, ha... Tovább...
 • Az állam mikor emeli a saját alkalmazottai fizetését? A 2020. évi költ... Tovább...
 • Na, ez a cikk sem mond semmit, megoldásról egy szó sem, pedig ez lenne... Tovább...
 • A sertéspestis rohamosan terjed az országban, már a fél ország fertőzö... Tovább...
 • Az önkormányzati nyomorgás képlékeny, hiszen jut a köztisztviselők nek... Tovább...
 • Ha ennyire sz@r a választási "pénz", akkor nem értem, nálunk pl. miért... Tovább...
 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...