Hirdetés
Az NKE megállapodást kötött kilenc másik egyetemmel PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 01. péntek, 08:00

 

patyi_andras01Kilenc, a közszolgálati továbbképzésben szerepet vállaló egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora a közigazgatás megújításának képzési és tudományos alapú támogatása érdekében.

A megállapodást a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem rektora, illetve két esetben helyettese szignálta. A keretmegállapodás célja a közszolgálati kormánytisztviselők továbbképzésének fejlesztésében és a továbbképzési rendszer működtetésében való együttműködés.

A kormány tavaly döntött az 1992 óta majdnem változatlan közigazgatási továbbképzési rendszer gyökeres megújításáról - mondta az ünnepélyes aláíráson Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. Ennek értelmében mintegy 70-80 ezer kormánytisztviselő folyamatos képzését kell biztosítani, s ennek csak akkor van igazán értelme, ha ez valódi, új és megfelelő szaktudás átadásával jár együtt. A rektor szavai szerint akkor tesznek igazán jót a magyar közszolgálatnak, ha azt a felhalmozódott és állandóan gyarapodó tudást, amely az érintett intézményekben megvan, bekapcsolják a továbbképzési rendszerbe.

Janza Frigyes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói testületének ügyvivője természetesnek nevezte, hogy az egyetem a tapasztaltabb, illetve különösen a jogtudomány területén felhalmozott nagyobb tudással rendelkező intézményekhez fordul a kormánytisztviselők továbbképzéséért. Arról is szót ejtett, hogy a belügyminiszter jóváhagyta a belügyi továbbképzési rendeletet, és egy önálló, csaknem százezer főt mozgató rendszernek lesz a letéteményese a Belügyminisztérium oktatási, képzési és tudományszervezési főigazgatósága.

Jávor András, a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke úgy vélekedett: a kormánytisztviselő munkájában alapvető szempont az, hogy felkészült legyen, értse környezetének kihívásait, ismerje azt a joganyagot, ahol mozog, tudjon hozzá alkalmazkodni, feleljen meg az aktuális etikai és antikorrupciós elvárásoknak. Kitért arra is, hogy a jogszabályok sokasága miatt soha nagyobb szükség nem volt egy pontos, iránymutató és a gyakorlati megvalósításra koncentráló továbbképzési rendszerre, amely utat vág "a jogszabályi dzsungelekben".

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Szerintem mind tudjuk hol, vagyis ki(k)nél van a pénzünk. Tovább...
 • Dolgozói szegénység van már 11. éve az önkormányzatokn ál dolgozó közt... Tovább...
 • A köztisztviselők nél már 11. éve megtorpant a béremelkedés! Valahogy ... Tovább...
 • Milyen bérnövekedés? Ja persze valahol Budapesten, mert itt vidéken, p... Tovább...
 • Ami az egész dolog pikantériája, hogy a miniszteri biztos pont egy oly... Tovább...
 • "2019 utolsó napján"???????? ? Tovább...
 • A jegyzőre telepítenek hatáskört? Észrevették, hogy a kormányhivatali ... Tovább...
 • A rabszolgatörvén y felold valóságos feszültséget, ahol eddig korlatoz... Tovább...
 • Gondolkozzunk már el, hány olyan zárt csoport nyílt a facebookon az ut... Tovább...
 • Első olvasatra kedvező változás, de az ördög a részletekben rejlik. Va... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó köztisztviselők illetményalapja - a béra... Tovább...
 • Ezt a választást is az önkormányzati köztisztviselők bonyolítják le. M... Tovább...
 • "A kisebb termelőknek egyáltalán nem kell tartaniuk attól, hogy az áts... Tovább...
 • Minimum 1 hetes sztrájkot kell szervezni, az 1 napos leállás nem ér se... Tovább...
 • Most tapsoljak vagy inkább sírjak, bár jobban az utóbbihoz lenne kedve... Tovább...