Hirdetés
A kormány jövő félévi munkaterve PDF Nyomtatás E-mail
2011. december 12. hétfő, 10:00
naptar2Feszes munkatempót diktál és jelentős vállalásokat tartalmaz a kormány jövő félévi munkaterve, a 2012. június 30-ig 114 törvényjavaslat, kormányhatározat és rendelet megalkotása szerepel napirenden.

 

A kormányprogram végrehajtásából és a kormányzati vállalásokból adódóan napirenden lesz az új Büntető Törvénykönyv, az új Polgári Törvénykönyv megalkotása, számos a gazdaság hatékonyabb működését segítő javaslat. Továbbá folytatódik a Széll Kálmán Terv végrehajtásához  szükséges intézkedések meghozatala, a már újjászervezés alatt álló területeket (pl. köznevelés, szakképzés, önkormányzatok, foglalkoztatás) érintő jogszabályok megalkotása. A Magyar Közlöny 2011. december 7-i 146. számában olvasható a kormány 2012. évi I. félévi munkaterve.

Januárban a jogi segítségnyújtásról szóló törvénymódosítás, a földmérési és térképészeti tevékenységről szóló törvény, illetve három kormányrendelet módosítás kerül a kormány napirendjére, melyek a nukleáris létesítmények biztonságáról, az utak építéséről és egyes fémek begyűjtéséről szólnak.

Februárban 14 javaslat kerülhet a kabinet elé, többek között az új Büntető Törvénykönyv, a járások kialakításához kapcsolódó törvények módosítása, a fogyasztóvédelmi törvény módosítása, a közszolgálati tisztviselőkről, valamint a kormánytisztviselők teljesítményértékeléséről szóló kormányrendeletek.

Az egyik legintenzívebb döntéshozatal márciusban várható, amikor 26 javaslattal foglalkozik várhatóan a kormány, ekkor kerül napirendre várhatóan az információbiztonságról szóló törvény, a Nemzeti alaptantervről szóló kormányrendelet, a Pénzügyi Ágazati Közfelügyeletről szóló törvény és kapcsolódó kormányrendelet. Továbbá az új lakást vásárlók védelmét biztosító garanciák kialakításáról szóló törvényjavaslatról és a nemzetgazdaság biztonságos működéséről és védelmi felkészítéséről szóló törvényjavaslatról is tárgyal a kormány.

Áprilisban kerülhet napirendre az új Polgári Törvénykönyv, a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásairól és, a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló javaslatok. Újabb jelentős intézkedéscsomag készül a közbiztonság javítása érdekében: a település közbiztonságának biztosításában közreműködő szervekről szóló törvénycsomag tárgyalásával. Az új Alaptörvényhez kapcsolódó, a választásai eljárásról szóló sarkalatos törvényjavaslat is ekkor kerülhet sorra.

Májusban a forgatókönyv szerint 34 javaslat kerülhet a kabinet asztalára. Köztük a gyermekek védelmét garantáló újabb jogszabályok, ilyenek agyermekbarát igazságszolgáltatás érdekében készülő törvény, illetve egyes gyermekvédelmi és szociális tárgyú törvények módosítása. Emellett az oktatást érintő előterjesztésekkel is foglalkozhat a kabinet, ezek a nemzeti köznevelésről, illetve a nemzeti felsőoktatásról szóló törvények végrehajtási rendeletei és a felnőttképzésről szóló törvény. Ebben a hónapban tárgyalhatják az állami nyilvántartások összehangolásáról szóló törvényt, a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényt, továbbá több a környezetvédelemhez és közlekedéshez kapcsolódó előterjesztés is napirendre kerül.

Júniusra ütemezi a kormány a Kormánytisztviselői Döntőbizottság szervezetére és eljárására vonatkozó szabályokról szóló kormányrendelet elfogadását, az egyes egészségügyi és szociális tárgyú kormányrendeletek módosítását, és a termőföldről szóló sarkalatos törvény módosítását is.

(kormany.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Itt. Levegőnek sem néz bennünket a kormányunk. Van viszont remek ASP-n... Tovább...
 • ...szégyen, hogy kormányunk és munkáltatónk" mindenkit minimálbéren ta... Tovább...
 • A szétterülést ez ne állítja meg,hiszen a barnaövezetek is a külső rés... Tovább...
 • A térségnek az M0 nyugat bezárása fontos, ami elviszi a mai terhelő fo... Tovább...
 • ideje... Tovább...
 • Csak jelzem az Államtitkár Úrnak, hogy a kis falvakban csak az alábbi ... Tovább...
 • Normáááális???! !! Nem a bolttulajdonoso knak kellene adni a pénzt, ha... Tovább...
 • Az állam mikor emeli a saját alkalmazottai fizetését? A 2020. évi költ... Tovább...
 • Na, ez a cikk sem mond semmit, megoldásról egy szó sem, pedig ez lenne... Tovább...
 • A sertéspestis rohamosan terjed az országban, már a fél ország fertőzö... Tovább...
 • Az önkormányzati nyomorgás képlékeny, hiszen jut a köztisztviselők nek... Tovább...
 • Ha ennyire sz@r a választási "pénz", akkor nem értem, nálunk pl. miért... Tovább...
 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...
 • Marha jó lesz, már előre érzem! Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000... Tovább...