Hirdetés
Rengeteget adományoztak a Magyarok kenyere program keretében PDF Nyomtatás E-mail
2019. szeptember 03. kedd, 09:00

kenyerA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek ­Szövetsége (Magosz) a sarudi önkormányzattal karöltve rendezte meg a Magyarok kenyere program megyei búzagyűjtő rendezvényét. 

A sarudi Karkus-tanyán hatökrös szekér bevonulásával kezdődött el a program, majd a köszöntőkre került sor. Elhangzott, a Magyarok kenyere olyan jótékonysági program, amelyben a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogat a NAK, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek a segítőkész adományozóktól, és a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz - írja a heol.hu.

Szendrei László, a NAK Heves Megyei Szervezetének elnöke, a Heves Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke elmondta, kilencedik alkalommal zajlik búzagyűjtés a Kárpát-medence magyarlakta területein. Felidézte az eddigi eredményeket, hangsúlyozva, hogy amióta az agrárkamara is szervezi az akciót, megsokszorozódott a felajánlott gabona tömege. Az elnök szerint a Magyarok kenyere programból erőt, hitet meríthetnek a gazdálkodók, hiszen ez az emberség és a jótékonyság ünnepe. – Nagy főhajtás jár minden Heves megyei gazdálkodónak – zárta gondolatait.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott megköszönte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, hogy életre hívták e kezdeményezést.

– Ha már ebben a körben vagyunk, mindenféleképpen meg kell emlékeznünk az elmúlt időszak legnagyobb agrárgazdasági, közéleti sikeréről. Nem más ez, mint a Védjük meg a magyar gazdákat, védjük meg a magyar földet petíció. Ezt azért indította el a NAK, mert Brüsszel azt tervezte, hogy a közös agrárpolitikai támogatások nagy részét átcsoportosítják a bevándorlás segítésére. Fel kellett emelnünk a hangunkat, így a petíciót több mint kétszázezren írták alá – részletezte a politikus. Olyan szabályozást szorgalmaznak, amely a lehető legegyszerűbben juttatja el a forrásokat a gazdákhoz.

– Külön figyelnünk kell a fiatal gazdák támogatására. Számunkra fontos a magyar vidék jövője – tette hozzá.

Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés Fidesz–KDNP-s elnökjelöltje elmondta, szeretnék, ha hazák belátható időn belül az Unió legélhetőbb országai közé tartozna, és ennek részeként a Heves megyei településeken is elérné az európai szintet az életminőség.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke köszönetet mondott mindenkinek, akiknek a jóvoltából az esemény létrejöhetett, s akiknek hála az emberek, gyerekek életkörülményeit tudják javítani. Méltatta a kezdeményezést, amely összefogja a Kárpát-medencei magyarságot és segít is. A rendezvényen dr. Ternyák Csaba egri érsek, Csomós József püspök és Buday Barnabás esperes áldotta meg a kenyeret.

agrotrend.hu / heol.hu

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...
 • Marha jó lesz, már előre érzem! Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000... Tovább...
 • Ezt az önkormányzati választást is a méltatlanul alulfizetett - a bér ... Tovább...
 • Nem keserves, hanem bonyolult. Sajnos a demokrácia már csak ilyen... Tovább...
 • Emelkedtek a bérek? Érdekes én ezt nem vettem észre. Még mindig 38.650... Tovább...
 • Nevetséges. Papíron lehet emelni a garantált bérminimumig, a dolgozó e... Tovább...
 • Honnan veszik ezeket az adatokat?! A közszolgálatban dolgozó döntő töb... Tovább...
 • Szerintem mind tudjuk hol, vagyis ki(k)nél van a pénzünk. Tovább...
 • Dolgozói szegénység van már 11. éve az önkormányzatokn ál dolgozó közt... Tovább...
 • A köztisztviselők nél már 11. éve megtorpant a béremelkedés! Valahogy ... Tovább...
 • Milyen bérnövekedés? Ja persze valahol Budapesten, mert itt vidéken, p... Tovább...
 • Ami az egész dolog pikantériája, hogy a miniszteri biztos pont egy oly... Tovább...
 • "2019 utolsó napján"???????? ? Tovább...
 • A jegyzőre telepítenek hatáskört? Észrevették, hogy a kormányhivatali ... Tovább...