Hirdetés
Főpolgármester-jelölti előválasztás PDF Nyomtatás E-mail
2019. január 29. kedd, 07:00

karacsonyg horvathcsMegkezdődött hétfőn a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztása. Szavazni személyesen vasárnap 12 óráig a főváros több pontján, 33 helyszínen személyazonosító igazolvánnyal és budapesti lakcímkártyával lehet.

Az őszi önkormányzati választáson „egy az egy elleni küzdelemnek” kell lennie – mondta Molnár Zsolt, a kezdeményező MSZP budapesti elnöke hétfőn a fővárosban, a Nyugati téren tartott sajtótájékoztatón. Szerinte így lesz esélye az ellenzéknek legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjét, Tarlós István főpolgármestert. „Tarlós Istvánnak komoly támogatottsága van, de közel sem legyőzhetetlen” – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki történelminek nevezte a voksolást, mert először tartanak előválasztást Budapesten. Szerinte nyárra világossá válik, ki lesz a főpolgármester egyetlen kihívója, és az lesz a jelölt, aki a vasárnapig tartó előválasztást megnyeri.

Ma még verseny van, folytatta, de vasárnap a két jelölt – Horváth Csaba, az MSZP és Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje – „a jövő szövetségét” fogja megkötni más pártokkal, civilekkel és a budapesti választókkal. „Közösen fogják legyőzni Tarlós Istvánt és a ner rendszerét.” Döntő fontosságúnak mondta Molnár Zsolt az önkormányzati, különösen a főpolgármesteri választást, mert szerinte más esélyekkel vág neki az ellenzék a 2022-es parlamenti választásoknak, ha a fővárosban változást ér el. Az MSZP fővárosi elnöke Horváth Csaba támogatására kérte a választókat, de hozzátette: bármelyik jelölt győz, teljes mellszélességgel fogják támogatni.

Szavazni személyesen vasárnap 12 óráig a főváros több pontján, 33 helyszínen – így a Nyugati téren is – személyazonosító igazolvánnyal (útlevéllel, jogosítvánnyal) és budapesti lakcímkártyával lehet egy úgynevezett értéknyilatkozat és az adatkezelési hozzájárulás aláírása után. Az eredmény megállapítása vasárnap délután várható. Molnár Zsolt beszámolt arról, hogy az előválasztás lebonyolításában részt vesz a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás is.

Kérdésre válaszolva a szocialista politikus nem kívánta minősíteni Puzsér Róbertnek, az LMP által is támogatott független főpolgármester-jelöltnek a megnyilvánulásait. Azt mondta, Puzsér Róbert támogatottsága ki fog derülni júniusban, ha kiáll az előválasztás következő fordulójában. Arra a kérdésre, hogyan értékeli, hogy a DK is Karácsony Gergelyt támogatja, Molnár Zsolt közölte, nem örül ennek, de a DK is egy demokratikus párt, ez az ő döntésük, a budapesti választók pedig majd eldöntik, kire hallgatnak. Egy másik kérdésre elmondta, egy kutatás szerint 1500-2000 szavazó fog voksolni, de szerinte ennél lényegesen többen lesznek.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Az önkormányzati nyomorgás képlékeny, hiszen jut a köztisztviselők nek... Tovább...
 • Ha ennyire sz@r a választási "pénz", akkor nem értem, nálunk pl. miért... Tovább...
 • HÁT? Tovább...
 • Bocsi, de kiegészítem: péntek este névjegyzek zárás, ami most is kb. l... Tovább...
 • Marha jó lesz, már előre érzem! Vasárnapi napon dolgozunk bruttó 35000... Tovább...
 • Ezt az önkormányzati választást is a méltatlanul alulfizetett - a bér ... Tovább...
 • Nem keserves, hanem bonyolult. Sajnos a demokrácia már csak ilyen... Tovább...
 • Emelkedtek a bérek? Érdekes én ezt nem vettem észre. Még mindig 38.650... Tovább...
 • Nevetséges. Papíron lehet emelni a garantált bérminimumig, a dolgozó e... Tovább...
 • Honnan veszik ezeket az adatokat?! A közszolgálatban dolgozó döntő töb... Tovább...
 • Szerintem mind tudjuk hol, vagyis ki(k)nél van a pénzünk. Tovább...
 • Dolgozói szegénység van már 11. éve az önkormányzatokn ál dolgozó közt... Tovább...
 • A köztisztviselők nél már 11. éve megtorpant a béremelkedés! Valahogy ... Tovább...
 • Milyen bérnövekedés? Ja persze valahol Budapesten, mert itt vidéken, p... Tovább...
 • Ami az egész dolog pikantériája, hogy a miniszteri biztos pont egy oly... Tovább...