Hirdetés
30 milliárdból fejlesztik a kincstári informatikát PDF Nyomtatás E-mail
2018. június 08. péntek, 07:00

meszaros jozsef makHárom nagy projekt keretében 30 milliárd forint forrásból fejleszti informatikai rendszerét a Magyar Államkincstár a következő három évben - mondta Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke a 21. század családtámogatása és nyugdíja elnevezésű projekt nyitó rendezvényén.

A fejlesztés a társadalombiztosítások területét, a Magyar Államkincstár (MÁK) számlavezetését, illetve a költségvetés és az államháztartás pénzügyi informatikai rendszerét érinti. A projektek eredményeként a MÁK-nál az ügyfelek nagyságrendekkel jobb szolgáltatásban részesülnek majd – ígérte hallgatóságának Mészáros József. A három nagy projektet a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív program forrásaiból finanszírozzák.

A MÁK elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a családtámogatásokat és a nyugdíjrendszert érintő korszerűsítés pénzügyi kerete nagyjából 12 milliárd forint. Prezentációjában arra is kitért, hogy 2010 óta a kormányhivatalok megalakulásával nagy változásokon ment át a közigazgatás. Azt is hozzátette, hogy digitalizáció és informatikai fejlesztés nélküla a MÁK nem tudná a kor követelményeinek megfelelően ellátni feladatait. Ezek a családtámogatások kifizetésétől a nyugdíjkifizetéseken és a vidékfejlesztési támogatások folyósításán át az önkormányzati támogatások kifizetéséig és a közszolgálati dolgozók bérének kifizetéséig terjednek.

Antal Renáta, az államkincstár uniós projektigazgatója ismertette a 21. század családtámogatása és nyugdíja nevű projektet, melynek keretében létrehoznak egy új nyilvántartási rendszert. A nyugdíjbiztosítási, családtámogatási, egészségbiztosítási és más szociális biztonsági ellátásokkal kapcsolatos összes adatot tartalmazza majd. A digitalizálandó dokumentumok lapjainak száma mintegy 100 millió. A családtámogatási iratok digitalizálása már befejeződött, a nyugdíjiratok digitalizálása zajlik – közölte.

Elmondta továbbá, hogy az elbírálási folyamatok fejlesztését is tervezik. Ennek eredményeképpen rövidül, és hatékonyabbá válik az ügyintézés, előtérbe kerül az elektronikus ügyintézés. A fejlesztés az állampolgárok széles körét közvetlenül érinti, kezdve az aktív korúaktól, a családokon át egészen a nyugdíjbiztosítási vagy családtámogatási ellátásban részesülő személyekig. Szavait azzal zárta a projektigazgató, hogy a korszerűsítés hozzájárul az államigazgatás olcsóbb és hatékonyabb működéséhez, és várhatóan növeli az elégedettséget az állami szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #1 naja! 2018-06-19 12:33
Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó bekerült a MÁK alá, azóta az állampolgárok részére eddig elérhetővé tett, a nyugdíjbiztosít ó által biztosított informatikai rendszerek a senki földjére kerültek! A Társadalombizto sítási egyéni számla, ahol lehetne látni, hogy beérkeztek-e a járulék bevallások, hol működik, hol nem! A Nyugdíjkalkulát or, melyet a leendő nyugdíjasok előszeretettel használnának, használhatatlan , nincs gazdája, hogy a valorizációs szorzókat kinek a feladata lenne aktualizálni, a szomorú, hogy nem is érdekel senkit!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • "Az ÁSZ-elnök Domokos László például felvetette, hogy olyan utalványok... Tovább...
 • Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó be... Tovább...
 • Csak Budapestieknek? Tovább...
 • Keresetek emelkedése - kinél? 37.000 köztisztviselőn ek központilag 10... Tovább...
 • Pálffy Ilona szerint az utolsó pillanatban beérkező nagyszámú névjegyz... Tovább...
 • Kivéve az önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselők et! Írd é... Tovább...
 • Lesz még egyáltalán? Tovább...
 • A kormányváltás érdeklődés hiányában elmaradt....kíg yósok előnyben. Tovább...
 • Miért, mit gondolt a tekintetes főjegyző zasszony? Köpönyeget fordítun... Tovább...
 • Nyugdíjas címzetes főjegyző vagyok. Miért is csak dr.Korsós Ágnes felm... Tovább...
 • Országos Roma Önkormányzat. Ezekre aztán szükség van. 1,6 milliárdot e... Tovább...
 • Kormány, minisztériumok részéről hányan vesznek részt a szemináriumon? Tovább...
 • Tehát igazából az a gond, hogy időközit kell tartani. Nem az, hogy meg... Tovább...
 • Meg kivéve a köztisztviselőb ől avanzsált dolgozó! kormánytisztvis elő... Tovább...
 • Kivéve a köztisztviselők et, mert itt 10 éve nem emelkedett a munkabér... Tovább...