Hirdetés
Éledő konferenciaturizmus PDF Nyomtatás E-mail
2018. május 14. hétfő, 09:00

konfFellendült a hazánkba irányuló konferenciaturizmus tavaly. A legfrissebb adatok szerint Barcelonában tartották a legtöbb nagyrendezvényt 2017-ben, míg az európai helyszínek közül a magyar főváros a 16.-ról négy helyet lépett előre. Az üzleti utazások piacán is érezhetően megnőtt a beutazóforgalom – írja a Magyar Idők.

Tavaly minden korábbinál több, 12,5 ezer nemzetközi konferen­ciát tartottak világszerte a tagszervezetek. Főként a különböző szakmai szövetségek által rendezett események száma nőtt globálisan – közölte a Konferen­ciaszervezők Nemzetközi ­Szövetsége (ICCA).

A Turizmus.com által idézett, mintegy száz ország szervezeteit és vállalatát képviselő ICCA tanulmánya szerint az évről évre legalább három különböző helyszín közötti rotációban megrendezett nemzetközi konferenciák száma exponenciálisan nő immár ötven éve, tízévente hozzávetőleg megduplázódik. Csupán az utóbbi öt-tíz évben lassult némiképp a növekedés üteme.

A legnépszerűbb konferencia-helyszínek közül tavaly Barcelona az első helyre ugrott, megelőzve Bécset és Párizst. A francia fővárost követi Berlin, London és Szingapúr, ezeken kívül Madridban és Prágában rendezik a legtöbb, országok közötti szakmai találkozót.

Magyarország az előző évi 16. helyről tavaly a 12.-re lépett előre – közölte az ICCA. Érdekesség, hogy Amszterdam visszacsúszott a 16. helyre, miközben az argentin főváros, Buenos Aires is nagyot lépett előre a kedvelt helyszínek sorában. Az európai úti célok közül Róma végzett a húszas lista végén, ahol Montrealhoz és Stockholmhoz hasonlóan száznál kevesebb konferen­ciát tartottak tavaly.

A szervező országok listáján az Egyesült Államok vezet, s míg Franciaország rontott korábbi pozícióján, Spanyolország és Olaszország jóval több szakmai eseményt tudhat maga mögött a tavalyi évre, mint 2016-ra. Dánia tavaly került be a top húszba, míg Argentína kiesett onnan.

A szervezet tanulmánya markáns növekedést mutat a nemzetközi rendezvénypiacon, noha annak csak egy bizonyos szegmensét fedi le. A megnövekedett kereslet Magyarországon is érezteti hatását: már 2016-ban 27 százalékkal több konferenciát tartottak nálunk, mint a megelőző évben, és ez a szám tavaly tovább nőtt. A szakmai tanácskozások több mint nyolcvan százalékát hotelekben rendezik meg, főképp a négy-öt csillagos szállodákban.

A főváros szolgáltatóinál komoly forgalmat jelentenek a hivatalos útra érkező turisták, mivel az üzleti célú utazók a legnagyobb költési hajlandóságot mutatják évek óta. A konferenciák résztvevői a rövidebb ideig tartó, szervezett programjukon jellemzően a felsőbb kategóriás szálláshelyükön kínált kényelmi szolgáltatásokat veszik igénybe, illetve a drágább városnéző programokat, éttermeket választják.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • ..., majd olcsón rátenni a kezünket. NER logika újabb példája. Még egy... Tovább...
 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...
 • Szóval az önkormányzati igazgatásban (a legnehezebb közigazgatási munk... Tovább...
 • Háttérszámítást végez, aztán megállapítja, hogy nem fér bele a keretbe... Tovább...
 • Átgondoltan kivezetni a cafetériát - ezt meg hogyan támogathatja a Mun... Tovább...
 • "Az ÁSZ-elnök Domokos László például felvetette, hogy olyan utalványok... Tovább...
 • Ez a fejlesztés oly annyira sikeres, hogy mióta a Nyugdíjbiztosít ó be... Tovább...
 • Csak Budapestieknek? Tovább...
 • Keresetek emelkedése - kinél? 37.000 köztisztviselőn ek központilag 10... Tovább...