Hirdetés
Éledő konferenciaturizmus PDF Nyomtatás E-mail
2018. május 14. hétfő, 08:00

konfFellendült a hazánkba irányuló konferenciaturizmus tavaly. A legfrissebb adatok szerint Barcelonában tartották a legtöbb nagyrendezvényt 2017-ben, míg az európai helyszínek közül a magyar főváros a 16.-ról négy helyet lépett előre. Az üzleti utazások piacán is érezhetően megnőtt a beutazóforgalom – írja a Magyar Idők.

Tavaly minden korábbinál több, 12,5 ezer nemzetközi konferen­ciát tartottak világszerte a tagszervezetek. Főként a különböző szakmai szövetségek által rendezett események száma nőtt globálisan – közölte a Konferen­ciaszervezők Nemzetközi ­Szövetsége (ICCA).

A Turizmus.com által idézett, mintegy száz ország szervezeteit és vállalatát képviselő ICCA tanulmánya szerint az évről évre legalább három különböző helyszín közötti rotációban megrendezett nemzetközi konferenciák száma exponenciálisan nő immár ötven éve, tízévente hozzávetőleg megduplázódik. Csupán az utóbbi öt-tíz évben lassult némiképp a növekedés üteme.

A legnépszerűbb konferencia-helyszínek közül tavaly Barcelona az első helyre ugrott, megelőzve Bécset és Párizst. A francia fővárost követi Berlin, London és Szingapúr, ezeken kívül Madridban és Prágában rendezik a legtöbb, országok közötti szakmai találkozót.

Magyarország az előző évi 16. helyről tavaly a 12.-re lépett előre – közölte az ICCA. Érdekesség, hogy Amszterdam visszacsúszott a 16. helyre, miközben az argentin főváros, Buenos Aires is nagyot lépett előre a kedvelt helyszínek sorában. Az európai úti célok közül Róma végzett a húszas lista végén, ahol Montrealhoz és Stockholmhoz hasonlóan száznál kevesebb konferen­ciát tartottak tavaly.

A szervező országok listáján az Egyesült Államok vezet, s míg Franciaország rontott korábbi pozícióján, Spanyolország és Olaszország jóval több szakmai eseményt tudhat maga mögött a tavalyi évre, mint 2016-ra. Dánia tavaly került be a top húszba, míg Argentína kiesett onnan.

A szervezet tanulmánya markáns növekedést mutat a nemzetközi rendezvénypiacon, noha annak csak egy bizonyos szegmensét fedi le. A megnövekedett kereslet Magyarországon is érezteti hatását: már 2016-ban 27 százalékkal több konferenciát tartottak nálunk, mint a megelőző évben, és ez a szám tavaly tovább nőtt. A szakmai tanácskozások több mint nyolcvan százalékát hotelekben rendezik meg, főképp a négy-öt csillagos szállodákban.

A főváros szolgáltatóinál komoly forgalmat jelentenek a hivatalos útra érkező turisták, mivel az üzleti célú utazók a legnagyobb költési hajlandóságot mutatják évek óta. A konferenciák résztvevői a rövidebb ideig tartó, szervezett programjukon jellemzően a felsőbb kategóriás szálláshelyükön kínált kényelmi szolgáltatásokat veszik igénybe, illetve a drágább városnéző programokat, éttermeket választják.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Ez megint tele van pontatlan információkkal. A részletekbe nem megyek ... Tovább...
 • El kellene még egyszer olvasni a határozatot! Nem a helyi önkormányzat... Tovább...
 • Azért arra kíváncsi lennék, hogy a jövő évi két választást a köztisztv... Tovább...
 • Elszomorító, hogy ugyanazon a településen a Járási Hivatalban dolgozó ... Tovább...
 • Már minden közigazgatásban dolgozó tisztviselőnek megemelik-megem elté... Tovább...
 • Szép,szép csak éppen az önkormányzatokr ól feledkeztek meg megint.Úgy ... Tovább...
 • CSÓRÓ KÖZTISZTVISELŐ! A szakszervezet csak tököl ideje lenne már lépni... Tovább...
 • Mese habbal! Emellett az intézkedés tovább mélyíti a szakadékot a korm... Tovább...
 • Megy a harc,hogy a tornyházak,vagy az irodenegyedek főúti kereszteződé... Tovább...
 • Tisztelt polgármester társaim most ki fog elnézést kérni a megrágalmaz... Tovább...
 • Na, egy saller kiosztva a bíróknak is. Tovább...
 • Ez a cikk is arra mutat, hogy az önkormányzatok pénzügyi gyámságát kés... Tovább...
 • Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a ... Tovább...
 • Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A... Tovább...
 • Hát a köztisztviselők kel mi lesz?!A 2008. évi illetményalap - 38.650.... Tovább...