Hirdetés
Korrupcióellenes szemináriumot tart az ÁSZ PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 06. kedd, 07:00

solidusdijÖtödik alkalommal rendezi meg nemzetközi korrupcióellenes integritás szemináriumát az Állami Számvevőszék március 5-9. között Budapesten. A rendezvényen átadták a Solidus-díjakat, amelyet idén Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és Makkai Mária, a számvevőszék felügyeleti vezetője kapott.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tájékoztatás szerint az elsősorban fejlődő országok számvevőszékei részére szervezett szakmai rendezvény célja a legjobb hazai és nemzetközi gyakorlatok megosztásán keresztül az integritásalapú közigazgatási kultúra elterjesztése, a transzparens államműködés fejlesztése az érintett országokban. Az idei rendezvényen huszonöt ázsiai, afrikai, délkelet-európai, továbbá dél és közép-amerikai ország több mint negyven számvevőszéki szakértője vesz részt, a rendezvényhez csatlakoztak nemzetközi számvevőszéki szervezetek képviselői is.

A nyitókonferencián Domokos László, az ÁSZ elnöke beszélt arról, hogy az etikus vezetés a szervezeti integritás megteremtésének egyik legfontosabb eszköze. Felidézte, hogy az ÁSZ évenként elvégzett integritás-felmérésében 2017-ben minden korábbinál több, összesen 3346 költségvetési szervezet, önkormányzat vett részt, ami lefedi a magyar közszféra dolgozóinak mintegy 60 százalékát. Mindez azt bizonyítja, hogy megerősödött a magyar közszféra integritása, korrupció elleni védekezőképessége.

A rendezvényen Domokos László átadta a 2018-as Solidus-díjakat. Az elismerést azok kapják, akik hozzájárultak az ÁSZ céljainak eléréséhez, alkotmányos szerepének betöltéséhez és társadalmi megbecsüléséhez. Az indoklás szerint az idén kitüntetett Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal, a bíróságok központi igazgatását ellátó szervezet vezetőjeként jelentősen hozzájárult az integritás kultúrájának magyarországi elterjesztéséhez és megerősítéséhez. Makkai Mária, az ÁSZ felügyeleti vezetője az elmúlt közel három évtizedben az államháztartás számos területén felügyelt és irányított sikeres számvevőszéki ellenőrzéseket, az ÁSZ módszertani munkacsoportjának vezetőjeként kiemelt figyelmet fordít a módszertani fejlesztésre – közölte az Állami Számvevőszék.

A Solidus-díjat idén harmadik alkalommal adták át, 2016-ban Josef Moser osztrák számvevőszéki elnök és INTOSAI-főtitkár, valamint Pulay Gyula, az ÁSZ igazgatója, 2017-ben pedig Helena Abreu Lopes, a portugál számvevőszék bírája és Horváth Margit, az ÁSZ felügyeleti vezetője kapta meg.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+8 #1 megmondta 2018-03-06 13:28
Kormány, minisztériumok részéről hányan vesznek részt a szemináriumon?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Hírek hozzászólásai

 • Tisztelt polgármester társaim most ki fog elnézést kérni a megrágalmaz... Tovább...
 • Na, egy saller kiosztva a bíróknak is. Tovább...
 • Ez a cikk is arra mutat, hogy az önkormányzatok pénzügyi gyámságát kés... Tovább...
 • Olvasva az üggyel kapcsolatos megnyilatkozáso kat már látszik, hogy a ... Tovább...
 • Rendkívül lehangoló, hogy egy szakmai ügyből politikai bohózat lett. A... Tovább...
 • Hát a köztisztviselők kel mi lesz?!A 2008. évi illetményalap - 38.650.... Tovább...
 • A köztisztviselők pedig nem érdemelnek megbecsülést... .... Tovább...
 • ..., majd olcsón rátenni a kezünket. NER logika újabb példája. Még egy... Tovább...
 • A köztisztviselői illetményalap - ami a munkabér számítás alapja - írd... Tovább...
 • Szolgáló közigazgatást a közigazgatásban dolgozókon keresztül valósítj... Tovább...
 • Ebbe persze bele kellett kötnie. Tovább...
 • A területi meg az önkormányzati igazgatást nem a vezetők tartják életb... Tovább...
 • Üzennék Patyi mesternek, mert úgy látom, különbözőképpen látjuk a dolg... Tovább...
 • Éppen itt az ideje,az utolsó utáni percben vagyunk.Negyven három éve d... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de! pont a 100ezer forintos kp.-ban adható keretrő... Tovább...