Hirdetés
Újra régi pompájában a Megyei Kormányhivatal PDF Nyomtatás E-mail
2019. július 01. hétfő, 07:00

kormanyhivatal hajdubiharAz elmúlt években a magyar közigazgatás történetének egyik legnagyobb reformja zajlott le; átalakult a szervezeti rendszer, létrejöttek, megerősödtek a kormányhivatalok, és kiépült a kormányablakok hálózata is. Mindez mi végre?

A kormány célja, hogy tovább egyszerűsödjön a közigazgatási ügyek intézése – adott választ a kérdésre a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Tuzson Bence múlt héten, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal felújított épületének átadása apropóján, Debrecenben. Az államtitkár fontos célként jelölte meg, hogy a közigazgatással kapcsolatba kerülő emberek a jövőben még egyszerűbben, könnyebben intézhessék ügyeiket.

A kormány előtt van az a jogszabálycsomag, amely a többi között a felesleges bejelentési kötelezettségek elkerüléséről, az egyes eljárások további egyszerűsítéséről szól – mondta. A változtatásoknak köszönhetően a közigazgatás még inkább a magyar emberek érdekében végezheti majd a munkáját.

Közös cél, hogy Magyarország a következő években Európa egyik legélhetőbb országává váljon – erősítette meg. A közigazgatásnak ebben a többi közt a gyermekek, a családok támogatása, a kis- és közepes vállalkozások segítése és a magyar kultúra erősítése a szerepe.

Az ország egyik legszebb szecessziós épülete a rendszerváltás óta a megyei önkormányzat otthona, 2011-től pedig a kormányhivatal székhelye is – mondta beszédében Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott. Az ingatlanban kapott helyet a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság és a megyei önkormányzat területfejlesztési munkaszervezete is. Az épületben csaknem 250-en dolgoznak.

A felújításról szólva közölte: a rekonstrukció első ütemében 70 millió forint európai uniós forrásból energetikai korszerűsítést valósítottak meg. A mostani, második ütemben 400 millió forint kormányzati támogatásból felújították a külső homlokzatot, az eredeti fa ablakkeretek hőszigetelő üveget kaptak, több mint 140 irodában modernizálták az elektromos hálózatot, felújítottak 12 vizesblokkot, és új lifttel szerelték fel az épületet. A rekonstrukció harmadik ütemében szeretnék felújítani az épület Piac utcai homlokzatát, az Árpád-termet és az udvar díszburkolatát is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+9 #1 Vidéki 2019-07-01 14:12
Megerősödtek a kormányhivatalo k?!Inkább meggyengültek, mert alaphangon 4.000. kormánytisztvis elő mondott fel az idén, és még hol a vége...A jelenlegi közigazgatási rendszer fenntarthatatla n, mert nincs annyi képzett tisztviselő, amennyi el tudná látni a munkát.A munkavállalók, tisztviselők munkafeltételei t (pl. a normális megélhetéshez szükséges bér biztosítása, a szabadság csökkentése, a cafetéria megszüntetése)o lyan mértékben rontották le, hogy már nem érdemes a közigazgatásban dolgozni.A tisztvislők döbbenettel figyelik, hogy az állam néhány tucat vezetőjének horribilis - akár havi 4-5 milliós - fizetést állapít meg, miközben a munkát végző ügyintézők, kistisztviselők nem tudnak kitartani a jövedelmükből a hónap végéig.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

Kiemelt témák hozzászólásai

 • A magyar falu legnagyobb problémái - nincs munkahely, nincs a helyi lakosság igé... Tovább...
 • A közfoglalkoztat ásban érettségivel és esetleg felsőfokú képesítéssel rendelkez... Tovább...
 • Akkor gondoljunk egy kicsit a szakképzettségg el rendelkező közfoglalkoztat otta... Tovább...
 • Van aki szívesen dolgozna a közigazgatás területén végzettséggel. Gondoljunk a s... Tovább...
 • A közmunka programot csak olyan helyen szabadna csinálni, ahol valóban szinte az... Tovább...
 • Én a jó adatszolgáltató pályázaton nyert összegből bruttó 142 000 Ft-ot kapok. A... Tovább...
 • Azért van amivel vitatkoznék. Egy pénzügyesnek a "szűk körből" mindenki munkáját... Tovább...
 • A köztisztviselők sincsenek jobb helyzetben..... . Az elvett 13. havi bér is mil... Tovább...
 • A közmunkás bér alamizsna, ebből csak nyomorogni lehet a mai árakon. Napi 8 óráb... Tovább...
 • Ez mind szép és jó, de ebből megint csak a pénzügyesek részesülhetnek, jellemzőe... Tovább...
 • Késő, már több ezer képzett, jó szakember elhagyta az állami közigazgatást, ők m... Tovább...
 • Az átlag magyar falu sajnos reménytelen hely, mert nincs munkahely, nincs iskola... Tovább...
 • Nem azzal van a baj, hogy nem adják a bankok. Már eleve egy halva született ötle... Tovább...
 • Adtak a sz...nak egy nagy pofont! Tovább...
 • Tisztelt Cikkíró! A háziorvosi praxisokban vélhetően azért nincs megfelelő számú... Tovább...