Hirdetés
20 éves

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. jan. 19., vasárnap, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Segélyelvonással serkent munkára a program PDF Nyomtatás E-mail
2011. április 14. csütörtök, 09:30

matolcsy_gyorgy01Százötven-kétszázezer ember a közfoglalkoztatásban talál munkát, a rokkantnyugdíjasok közül száz-százötvenezren kerülnek vissza a munka világába, a gazdasági növekedés ötven-százezer új állást teremt a vállalkozásoknál, és a gazdaság kifehérítése is láthatóvá tesz vagy ötvenezer munkavállalót. Ebből meglesz a 2014-re ígért háromszázezer új munkahely.

 

A munkanélküli-segély folyósítási ideje 270 napról 90 napra csökken. Az eddigi kilenc hónap helyett csak annak harmadáig járó munkanélküli-segély új konstrukcióban lesz kifizetve. Az állásukat vesztők az első hónapban a korábbi fizetés 90 százalékának megfelelő összeget kapnak, a másodikban 80, a harmadikban pedig 70 százalékot. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke, Pataky Péter szerint elsietett az intézkedés, a jelenlegi, válságos időkben nem lehet három hónapon belül biztosan elhelyezkedni.

Az önkormányzatok hitelfelvételét kormányzati jóváhagyáshoz kötik. A MÁV-nál és a gyógyszerkasszán jelentős és tartós megtakarítást tervez a kormány. Úgy számítanak, hogy 2014-re körülbelül 65 százalékra csökken az államadósság a GDP arányában. Ezekről számolt be a nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György a kormányülés utáni tájékoztatón, amikor ismertette Magyarország frissített konvergenciaprogramját és abban a Széll Kálmán-tervre épülő szerkezeti reformprogramot. A miniszter sikeresnek ítélte  a közmunkaprogram 2011  évi rendszerét is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+4 #3 Gyenes Zoltán 2011-04-14 19:56
Egyetlen kérdés,hol vannak a munkahelyek?A második,tudnak -e fönt róla, hogy megjelentek olyan cégek, akik visszaélnek a kiszolgáltatott emberek helyzetével?(Na pi tizenkét óra munka ,kis és nagydolog otthon maksz. jövedelem hatvanezer.)Ha még jól emlékszem történelmi tanulmányaimra ez a szint valahol a rabszolgaság és a gyarmatosítás szintjén van.
Idézet
 
 
+3 #2 Rácz Pál 2011-04-14 11:27
Volt egy költségvetés, néhány hónapja, ami elutasította a megszorításokat , de biztosította a pénzügyi egyensúlyt. Azóta szinte minden nap jelent be valamit a kormány, hogy mire fizet kevesebbet, mit zárol stb. Helyes lépések, ha túl akarunk lenni ezen a válságos helyzeten. Az eredeti 2011. évi költségvetést készítői mire szánták. Vicc volt?
Idézet
 
 
+3 #1 Erdei Lászlóné 2011-04-14 11:17
Egyetértek a fenti célokkal. Egészséges embereknek mindig is munkához és fizetéshez kellett volna reális lehetőséget teremteni.Az átlag magyar nem rendelkezik vállalkozói lehetőségekkel! !!DE mi lesz pl. az 55 év felettiekkel,ak iket jelenleg még közmunkára sem lehet pályázni???Miko rtól módosítják a Szc-tv.vonatkoz ó szakaszát?Már Parlamenti Képviselőnktől is szerettem volna erre választ kapni,és itt is,ha olvassa egyáltalán illetékes személy a hozzászólásaink at.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár